Drill pilsen kald på 30 sekunder

Forfriskende amerikansk oppfinnelse, både til fest og til fjells.

Det ser kanskje ikke helt normalt ut, men det ligger vitenskap bak, så da må det vel være greit? Foto: Produsenten
Det ser kanskje ikke helt normalt ut, men det ligger vitenskap bak, så da må det vel være greit? Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere testet fire måter å kjøle ned drikkevarene på tur, og Matprats sommertrikspatrulje har vist oss hvordan vi kan bruke salt i isvannet for å få det enda kaldere.

Men i USA har to studenter, Ty Parker og Trevor Abbott, brukt fysikken de lærte på skolebenken til noe langt mer fornuftig enn å løse verdensproblemer.

De har laget to produkter som baserer seg på samme teori: Å spinne ølboksen i et kaldt element vil kjøle den ned raskere.

Fest på drillen

Det første de gjorde var å lage en aksling som festes på drillen. I enden monterte de en gummiholder som passet over en standarddimensjonert ølboks. De kaller produktet "Chill Bit".

Mens ølboksen spinner, sirkulerer væsken i boksen og kulden fordeles optimalt. Dette skal gi en nedkjølingstid på 30-60 sekunder.

For tungvint? Du kan få nesten samme funksjon i kjøleskapet

På det amerikanske markedet har produktet en klar målgruppe - såkalte "tailgaters". Dette er idrettssupportere som reiser med laget sitt på bortekamper, og ofte griller og drikker øl på parkeringsplassen utenfor stadion før kamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer