Drømmegadget for teknofrelste?

BATTERI: Alle tekniske duppeditter har en ting felles: De krever ulike batteriladere. Lei av å mangle den laderen du trenger mest? Nå er snart problemet løst - med noe som minner om en lekker musematte.

Publisert
Sist oppdatert


For ekte gadgetfreaker er trådlåst utstyr det nærmeste de kommer nirvana. Men dessverre er det ingen felles batteri-standard på markedet. I praksis betyr det at du har ulike batteriladere til hvert produkt.

Det betyr en lader til ...

Heldigvis er løsningen nær. Det britiske firmaet Splashpower jobber nå med en ekte godbit av en batterilader - som gjør at du ikke lenger vil trenge de utallige adapterne.

En matte lader opp alt

Trykk på bildet for å se stor versjon.
Trykk på bildet for å se stor versjon. Vis merProduktene du vil lade opp må være utstyrt med en egen modul. Når den er på plass er det bare å plugge strømmen på lademappen - for slik å lade opp alle produktene du har lagt på mappen.

Lademappen utvikler et magnetisk strømfelt som overføres til produktene som ligger på mappen via en egen "splash"-modul. Det er denne modulen som sørger for at den enkelte enhet for korrekt ladestrøm.

SplashPower jobber nå med å få de store elektro-produsentene med på leken, og mener selv de har gode kort på hånden. Det skal nemlig være både enkelt og rimelig, å utstyre elektronisk utstyr som mobiler og PDAer med den nødvendige modulen.

Prisen per modul er anslått å ligge på rundt 25 cents, og modulen er i tillegg under en millimeter tykk.

Om alt går etter planen håper Splashpower at ladematten kommer ut for salg i løpet av 2003. Prisen er foreløpig anslått til å bli på mellom 25 og 30 dollar.

Kilde: BBC News og SplashPower.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer