Drømmehjem eller reinspikka mareritt?

Sannsynligvis det første, selv om utsida gjør deg svimmel.

Foto: Arkitektbyrået TNA
Foto: Arkitektbyrået TNA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Japan bor de trangt, og når man bor trangt er en nødt til å tenke alternativt hvis en ønsker å anskaffe seg frynsegoder som vanligvis er forbeholdt de med god plass. Ett slikt frynsegode er sollys, som ikke er så lett å lokke inn i boligen når husene rundt tar knekken på det før det når fram.

Mosaic House er lokalisert i Meguro, Tokyo, og er både praktisk og særdeles oppsiktsvekkende.

Glass

Taket består blant annet bare av glass, og det skjeve designet etteraper landskapet huset er bygget i. Som et slags skjevt tårn i Pisa strekker det seg mot himmelen, samtidig som det innbyr til det uunngåelige spørsmålet: Hvor i all verden plasserer du bokhyllene dine?

Glasstaket er naturligvis ikke tilfeldig. Nabolaget er i vekst, som det heter, og dermed er faren bokstavelig talt overhengende for at nye, større bygg vil ta knekken på en del av lyskildene som i dag bretter seg rundt huset. Med glasstak skal det derimot godt gjøres at sollyset forsvinner.

Parkeringsplass (så vidt)

En annen årsak til at huset lener seg mot venstre er at det også måtte være plass til bilparkering like i nærheten. Bilen står nederst, mens andre- og tredjeetasjen strekker seg utover parkeringsplassen som et halvveis fullført tak.

Til tross for plassbegrensningene ser ikke stålbygningen spesielt trangt ut fra innsiden (gulvarealet er på 84,5 kvadratmeter), kanskje med unntak av kjøkkenet. Som du kan se av videoen under skal du ikke legge på deg for mye før du må be andre om å ta seg av middagen.Kilde: Freshhome

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer