Drømmehjem eller reinspikka mareritt?

Sannsynligvis det første, selv om utsida gjør deg svimmel.

Foto: Arkitektbyrået TNA
Foto: Arkitektbyrået TNA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Japan bor de trangt, og når man bor trangt er en nødt til å tenke alternativt hvis en ønsker å anskaffe seg frynsegoder som vanligvis er forbeholdt de med god plass. Ett slikt frynsegode er sollys, som ikke er så lett å lokke inn i boligen når husene rundt tar knekken på det før det når fram.

Mosaic House er lokalisert i Meguro, Tokyo, og er både praktisk og særdeles oppsiktsvekkende.

Glass

Taket består blant annet bare av glass, og det skjeve designet etteraper landskapet huset er bygget i. Som et slags skjevt tårn i Pisa strekker det seg mot himmelen, samtidig som det innbyr til det uunngåelige spørsmålet: Hvor i all verden plasserer du bokhyllene dine?

Glasstaket er naturligvis ikke tilfeldig. Nabolaget er i vekst, som det heter, og dermed er faren bokstavelig talt overhengende for at nye, større bygg vil ta knekken på en del av lyskildene som i dag bretter seg rundt huset. Med glasstak skal det derimot godt gjøres at sollyset forsvinner.

Parkeringsplass (så vidt)

En annen årsak til at huset lener seg mot venstre er at det også måtte være plass til bilparkering like i nærheten. Bilen står nederst, mens andre- og tredjeetasjen strekker seg utover parkeringsplassen som et halvveis fullført tak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer