Drømmehus på billigsalg

Er det nå du bør kline til og kjøpe feriehuset i USA?

Publisert
Sist oppdatert

Folk i USA sliter med å betale overbelånte boliger. Samtidig har folk med betalingsproblemer også problemer med å få solgt boligene sine. Økonomene mener vi nå ser en svak resesjon som rammer boligmarkedet i USA og Europa.

Såkalte short sales har blitt vanligere. Tidsskriftet Inside Mortgage Finance skriver at en av fem boliger som nå legges ut for salg i USA er short sale.

Også det norske selskapet Floridabolig har nå slike boliger for salg.

Slik rammer resesjon deg

Kjøp nå, mener noen

- USAs økonomi er i krise og vi vet ennå ikke når det stopper. Men etter en nedgang kommer en oppgang, sier Tom Andersson, redaktør i magasinet Bolig i utlandet til DinSide. - Det er ingen som kan spå, og vi vet ennå ikke hvor mye mer boligmarkedet i USA kommer til å gå ned. Som investor vil jeg si: Vent. Som nytelseskjøper vil jeg si: Go!

Lav dollar

Men med et godt arbeidsmarked i Norge og en dollar som ikke har vært billigere på 28 år, er det flere som ønsker å kjøpe bolig i USA nå. Knut Helsingeng (59) fra Tromsø har kjøpt flere boliger i Florida, den første i 1980 da dollarkursen var på samme lave nivå som nå. Han mener at den lave dollarkursen og nedgangen i boligmarkedet gjør det gunstig å kjøpe bolig i USA nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer