- Dropp auto!

Slik får du mest mulig utnyttelse av varmepumpa di.

RIKTIG INNSTILLING: Det er mye å sette seg inn i når du kjøper varmepumpe. Som for eksempel hva som er de mest optimale innstillingene for deg. Foto: Novap
RIKTIG INNSTILLING: Det er mye å sette seg inn i når du kjøper varmepumpe. Som for eksempel hva som er de mest optimale innstillingene for deg. Foto: Novap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterkulda har for alvor meldt sitt inntog over landet, og varmepumpene går for fullt i mange boliger.

I sommer skrev vi om hvordan du skal bruke varmepumpa mest effektivt når det er varmt ute, men hvordan er det om vinteren?

Rådet fra Rolf Iver Mytting Hagemoen, daglig leder i Norsk Varmepumpeforening (Novap), er det samme:

- Dropp auto!

La den gå jevnt

På fjernkontrollen til varmepumpa di er det flere ulike symboler, som sol, iskrystall, dråpe og piler rundt i ring. Sistnevnte er funksjonen for automatisk valg av driftsmodus, altså at varmepumpa selv velger om den skal varme eller kjøle.

Det er denne funksjonen Hagemoen anbefaler å holde seg unna. Lar du varmepumpa bestemme og setter den i «auto», er det fare for at den begynner å kjøle når du fyrer i peisen.

- Velg solsymbolet som betyr oppvarming og velg deretter den temperaturen du vil ha i boligen, forteller han.

Noen ganger kan det være du syns det er for varmt i boligen og noen ganger for kaldt, men Hagemoen anbefaler at du alltid lar varmepumpa stå på.

- Velg den temperaturen du ønsker og la varmepumpa gjøre jobben. Du kan gjerne justere viftehastigheten manuelt. Høyere viftehastighet gir mer effektiv drift og bedre fordeling av varmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer