Kjøkkenpapir

Dropp det!

- Lager små riper hver gang.

IKKE BRUK DET: Kjøkkenpapir er absolutt praktisk å ha i hus, men bør ikke brukes på alt. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Kjøkkenpapir er alltid kjekt å ha i hus og lettvint å ty til når det blir kliss ved middagsbordet eller søl under matlaging.

Men det er noen overflater du ikke bør tørke med kjøkkenpapir. Det kan nemlig føre til permanente skader.

Papirfibre ødelegger

Brilleglass er et eksempel på dette.

- Tørkepapir er, som all type papir, laget av fibre. Og disse fibrene har en størrelse som gjør at det blir liggende noen igjen på brilleglasset. Når man gnir disse fibrene rundt på glasset, lages det små riper hver gang. Dette er grunnen til at papir ikke er optimalt for å rengjøre brilleglass, forklarer Olav Torgersen, optisk ansvarlig i Synsam Group.

Arne Aasrud, produktsjef og optiker hos Specsavers, er enig, og forteller at når tørkepapiret lager riper på brilleglass vil dette forstyrre synet til den som bruker brillen.

- Ripene kan ikke poleres bort eller fjernes, så det er smart å ta godt vare på brillene sine, sier Aasrud.

I stedet for tørkepapir er det mikrofiberklut du bør bruke, tipser de to ekspertene.

- Til brilleglass og kameralinser er det utviklet spesielle mikrofiberkluter som er det beste til å rengjøre optikken med uten at den skades. I tillegg til mikrofiberkluter finnes det spesielle brillesprayer og engangsservietter som er utviklet til formålet. Mange av disse preparatene har en dugghindrende effekt i tillegg, noe som kan være smart nå i den kjølige og fuktige årstiden, sier Aasrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.