De kommer i flere varianter. Det gjør også ulempene. Klær som krymper, og fibre som blir ødelagte.
Vitenskapelig assistent ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, Lisbeth Løvbak Berg, fraråder bruk av tørketrommel.

Dette ødelegger tørketrommelen
Generelt blir alle tekstiler fortere slitt ved bruk av tørketrommel. Den høye varmen og sentrifugeringen, vil i lengden slite på klærne. Mange bruker det på håndklær, og sengetøy, som stretchlaken. Da blir kantene på håndklærne frynsete. Enkelte klesplagg kan også krympe og da spesielt de i bomull.
Flere ulemper
Noen klær tåler ikke tromling i det hele tatt. Dette gjelder spesielt ull, da varmen og bevegelsen inne trommelen vil tove ullplaggene. I tillegg tåler elastan i plagg varme dårlig, slik at strikken i joggebuksa blir dårligere, eller passformen på treningstightsen.

Borte på minutter!
En pen duk er heller ikke så pen lenger etter en runde i trommelen. Den både mister stivheten og fasongen.
- Et unntak hvor tromling kan være nyttig, er ved aktivering av Gore-Tex-membranen på vanntette klær, men dette kan også oppnås ved å stryke plagget, sier Berg
Andre ulemper kan være knyttet til plassering i hjemmet, lydnivå, vedlikehold som tømming av lofilter, hvor mye energi de krever og hva de gjør med tekstilene som blir tromlet.
Ifølge Berg er en av de største ulempene, et miljøspørsmål.

- Skaderekord
En miljøversting
Det er viktig å huske på at tørketrommelen allerede har medført store miljøkostnader før den kom til butikken. Dette gjennom råmaterialer, produksjon og transport.
- Det blir feil å nekte folk trommel, men fra et miljømessig perspektiv fraråder jeg ikke bare bruk av, men også anskaffelse av tørketrommel, sier hun bestemt.
Ved bruk av trommel er det hovedsakelig energiforbruket som medfører miljøbelastning, men for eksempel vil plagg av syntetiske materialer avgi mer mikrofiber i tørketrommel enn når de henges til tørk. Tromlingen bryter ned fibrene og siden syntetiske fibre er plast, er disse mikrofibrene mikroplast. Når klær blir raskere slitt må de byttes ut oftere.
Dette er langt fra bærekraftig.
I noen få tilfeller kan tromling bruke mindre energi en hengetørking. Dette er for eksempel hvis man må varme opp rom ekstra for å tørke klær. Dette gjelder for fuktige klimaer.
- Men, da skal man spare en del for å veie opp imot produksjonskostnadene, forteller Berg.