Trender i hjemmet

Dropp dette på soverommet

Nå skal soverommet være koselig, komfortabelt og gi følelsen av at du er på hotell. Men det er spesielt én ting du bør droppe.

HOTELLFØLELSE: Soveromstilen 2022 er preget av kos, tekstiler og komfort. Fargene er dempet, overflatene myke og TV-en er kastet ut. Foto: IFI
HOTELLFØLELSE: Soveromstilen 2022 er preget av kos, tekstiler og komfort. Fargene er dempet, overflatene myke og TV-en er kastet ut. Foto: IFI Vis mer
Publisert

Om det er vegg-til-vegg-teppe på soveromsgulvet, tre lag med gardiner eller store puter og sengegavl er det hotellfølelsen man skal etterstrebe nå.

Kreativ leder hos IFI (Informasjonskontoret for farge og interiør) Bjørg Owren, gir oss trendbildet for soverommet i 2022.

For ro og hvile

Hun forteller til DinSide at nordmenn ikke tar det seriøst at soverommet er rommet for restitusjon, ro og hvile.

– Soverommet skal ikke være lagerplass eller utstillingslokale. Omgivelsene påvirker oss når vi legger oss, mens vi sover og når vi våkner.

Owren forteller viktigheten av å velge riktige farger, tekstiler og komfortable møbler som kan hjelpe oss til å få en god natts søvn.

Ikke mer TV

Det er også et apparat som ikke lenger har plass på soverommet. Nemlig TV-en.

– At TV ikke er et fast møbel på soverommet lenger skyldes nok at vi ser mer på bærbare enheter, forteller Owren som tror at folk koser seg like mye med film og serier godt stablet opp blant myke puter i senga nå som før.

– Jeg tror vi undevurderer effekten av hvordan rommet og interiøret påvirker oss, når vi sliter med å sove, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer