Adventsstake

Dropp dette!

Det er første søndag i advent, og i de mange hjem er folk allerede i gang med julepyntinga. Men før du lager til adventskransen, må du huske på dette.

IKKE GJØR DETTE: Kombinasjonen av brennende lys og brennbare organiske materialer er svært brannfarlig. Foto: Shutterstock/NTB
IKKE GJØR DETTE: Kombinasjonen av brennende lys og brennbare organiske materialer er svært brannfarlig. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Brennende lys er både hyggelig og feststemt. Det har også blitt mer og mer trendy å pynte til julen med jordens skatter som mose, granbar og kongler fra skogen. Men dersom du blander levende lys inn i miksen, kan det fort bli farlig.

Desember er ifølge Norsk brannvernforening en av årets verste brannmåneder. For en trygg og brannfri jul har det derfor noen gode og viktige råd før man entrer den første adventshelga.

Direkte brannfarlig

De siste årene har Norsk brannvernforening sett flere tilfeller av at adventskranser har blitt dekorert med blant annet tørkede blomster og kongler, i kombinasjon med levende lys.

– Dette er direkte brannfarlig, advarer administrerende direktør Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening til DinSide.

Han forteller at levende lys ikke har noe å gjøre i nærheten av brennbart materiale.

– I adventskranser, oppsatser eller i verste fall på juletreet vil flammen fra et stearinlys kunne fanges opp lenge før lyset er nedbrent, sier Søtorp.

Søtorp legger til at det ikke skal mer til enn et ustødig stearinlys eller et øyeblikks uoppmerksomhet før man har et branntilløp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer