Innemiljø: Soverommet

Dropp dette!

Hemmeligheten til en god natts søvn kan kanskje ligge i omgivelsene dine. Vi har samlet sammen en smørbrødliste over ting som bør unngås på soverommet.

Foto: ImageFlow / Shutterstock / NTB
Foto: ImageFlow / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Soverommet er kanskje det eneste rommet i huset hvor man virkelig kan legge seg ned og slappe av. Men hva skjer om det er for mange forstyrrelser i rommet?

Forbundet med søvn og avslapning

Søvnekspert og professor ved Universitetet i Bergen, Ståle Pallesen, advarer mot å ha TV, skrivebord og arbeids- eller treningsutstyr på soverommet.

– Skal man sove godt er det viktig at soverommet er forbundet med søvn og avslapning. Vi anbefaler derfor folk om ikke å ha arbeidsbord på soverommet, heller ikke treningsutstyr. Ideelt bør soverommet bare brukes til søvn og seksuell aktivitet, ikke andre aktiviteter, forteller han til DinSide.

Søvnforskere fraråder også andre elektroniske innretninger som spillkonsoller på soverommet.

– Dette er noe som typisk får folk til å nedprioritere søvn og det å interagere med disse er dessuten snakk om våkne aktiviteter som kan hindre en i å assosiere soverommet med søvn, forklarer han.

Kan gjøre deg til B-menneske

Lys på store skjermer, særlig LED-skjermer, har mye blått lys i seg.

Pallesen forteller at blått lyser spesielt våkenhetsstimulerende og blått lys inn på øynene om kvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer