Helligdag

- Dropp dette

Du kan risikere bøter.

DROPP DETTE: Du bør ikke lage støy som sjenerer naboene på helligdager. Foto: encierro / Shutterstock / NTB
DROPP DETTE: Du bør ikke lage støy som sjenerer naboene på helligdager. Foto: encierro / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje skulle du klippet gresset, men på søndager og helligdager - som i morgen og mandag - bør du styre unna dette. Dersom hagearbeidet er for støyende, kan naboene dine faktisk ringe politiet.

På pinseaften skal freden senke seg fra 16.00, ifølge Lovverket.

- Politiet har ofte mye å gjøre, så det er ikke sikkert det blir prioritert. Men i ytterste konsekvens kan man risikere bøter, sier advokat Morten Fæste i Huseierne.

Det er ikke bare gressklipperen du bør styre unna på helligdager. Loven gjelder også for alt bråk og støy. Det skal nemlig ikke være noe støy som sjenerer naboene.

Dette er loven

I Norge har vi en lov om helligdager og helligdagsfred. Bryter du denne, kan du i ytterste konsekvens straffes med bøter. Loven gjelder for de ulike helligdagene, men også for søndager.

Loven beskriver følgende:På helligdag fra klokka 00 til klokka 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl. 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm, står det i lov om helligdager og helligdagsfred.

Ikke gjør dette

- Hvis du bor i blokk, bør du heller ikke pusse opp på helligdager, forteller Fæste til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer