Dropp hagestellet - la det gro

Den siste hagetrenden er ville blomster, så nå kan du droppe plenklipping.

Ingenting er vakrere enn villblomster. De minner oss om barndommen. Foto: Colourbox
Ingenting er vakrere enn villblomster. De minner oss om barndommen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du hage? Men ikke grønne fingre?

Nå trenger du ikke lenger få dårlig samvittighet over at du ikke tar på deg gummistøvlene og hagehanskene hver helg, og bruker timesvis på å luke og stelle i hagen. Du trenger heller ikke føle deg utilstrekkelig fordi tomten din ser litt småslaskete ut sammenlignet med naboens prydhage.

Den nyeste trenden på hagefronten er nemlig å la naturen regjere, og fylle hagen med ville blomster i stedet for primadonnaplanter som krever masse stell. Høres ikke det bra ut?

Les også: Nå begynner sneglekrigen

Villblomster er en av de heteste trendene fra Chelsea Flower Show i London. Det årlige blomstershowet foregår nå i slutten av mai, og hagearkitekter og gartnere fra hele verden stiller for å vise frem sitt beste og mest kreative.

Og hva er vel finere enn forglemmeiei, blåklokker, prestekrager, geitrams og akeleier? Minner ikke disse blomstene deg om din barndoms somre?

Litt jobb må til

Når det er sagt, så er det ikke slik at du slipper helt unna hagestell.

- Det er ikke gjort i en håndvending å få en blomstereng i hagen, det krever litt innsats og tålmodighet, sier Torborg Galteland i Norsk Botanisk Forening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer