Dropper ren hytteskatt

Oslo (NTB): I forslaget til revidert nasjonalbudsjett går regjeringen inn for endringer i eiendomsskatteloven. Det vil fortsatt være opp til den enkelte kommune om de vil innføre eiendomsskatt eller ikke, men en slik skatt kan ikke bare gjelde hytter.

Publisert
Sist oppdatert

Forslaget omfatter alle eiendommer i kommunen, mens jord- og skogbrukseiendom skal ha obligatorisk fritak.

Fritt valg

Etter forslaget vil kommunene kunne velge mellom å skrive ut eiendomsskatt i hele kommunen, bare innenfor områder som er utbygd på byvis, og/eller (bare) på verk og bruk. Utvidelse til hele kommunen vil i utgangspunktet få betydning for alle eiendommer som ligger utenfor byvis bebyggelse, herunder boligeiendommer, andre eiendommer i kommunen, så vel som fritidseiendommer.

- Det vil ikke bli anledning til å ilegge eiendomsskatt på hytter alene, understreker finansminister Kristin Halvorsen.

Dagens valgfrie fritak for eiendommer som blir drevet som jord- og skogbrukseiendom foreslås gjort om til et obligatorisk fritak. Dette fritaket omfatter ikke våningshus. Endringene foreslås å tre i kraft med virkning fra og med skatteåret 2007.

Kommunestyret fastsetter hvert år hvilken sats som skal legges til grunn ved utskrivning av eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør minst 2 promille, og ikke mer enn 7 promille av skattegrunnlaget for eiendommene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer