Dryppbrett - en rimelig lekkasjeforsikring

Har du husket slike under dine hvitevarer?

Dette sitec-godkjente dryppbrettet får du kjøpt hos de fleste elektrovareforhandlere for et par hundrelapper.  Foto: Elkjøp.no
Dette sitec-godkjente dryppbrettet får du kjøpt hos de fleste elektrovareforhandlere for et par hundrelapper. Foto: Elkjøp.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dryppmatte, dryppbakke, dryppbrett. Har du ikke kjøpt hvitevarer det siste tiåret, er det ikke sikkert du har hørt om det, men det burde du. Og du burde absolutt ha det hjemme. Under hvitevarer som kjøleskap, fryser, vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin.

Ekstra viktig er det å bruke utenfor våtrom, fordi smålekkasjer vil kunne gjøre mye større skade på et tregulv enn på et membransikret baderomsgulv.

Har du sjekket varmtvannsberederen? Kan være en tikkende vannskadebombe.

Billig vannalarm

Det enkle lille plastbrettet samler opp eventuelle smålekkasjer som kan oppstå bak, og leder det ut foran, slik at du blir oppmerksom på eventuelle småfeil før det blir et kjempeproblem. Litt som en røykvarsler: Den slukker ikke brannen, men forteller deg at det brenner.

Dryppbrettet er altså ingen forsikring dersom det skulle oppstå en stor lekkasje, men det gjør deg oppmerksom på smådrypp, slik at du kan ta grep før den store krisen inntreffer.

Så smart er den, at det svenske Boverket (Myndigheten for samhållsplanering, byggande och boande) anbefaler produktet, og forsikringsselskap i vårt naboland har innført påbud om sitac-godkjent utstyr under hvitevarer for at innboforsikringen skal gjelde ved eventuelle vannskader fra hvitevarer. Økt bruk av dryppbrett i Sverige har, ifølge pressekontakt i Elkjøp, Simen Sundt, ført til at antall erstatningssaker har minket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer