DSB ber fem forhandlere av skotørkere «ta ansvar» etter dødsbrann

DSB ber fem mulige forhandlere av den samme skotørkeren som trolig var årsak til brannen der fire personer omkom i Bergen, om å «ta ansvar».

ADVARER MOT TRISTAR SKOTØRKER: Europris har allerede stanset salget av den aktuelle skotørkeren, Tristar SH-2521ER. Nå ber DSB Jernia, Sparkjøp, Ellos, Power og CDON - som muligens omsetter produktet - om å ta ansvar. Foto: Kristin Sørdal
ADVARER MOT TRISTAR SKOTØRKER: Europris har allerede stanset salget av den aktuelle skotørkeren, Tristar SH-2521ER. Nå ber DSB Jernia, Sparkjøp, Ellos, Power og CDON - som muligens omsetter produktet - om å ta ansvar. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er ennå ikke kommet definitive konklusjoner fra brannetterforskerne, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til Bergens Tidende , men elektrisk feil på en skotørker i huset ble tidlig pekt ut som den høyst sannsynlige årsaken til dødsbrannen i Ytrebygda 4. januar.

Skotørkeren skal ha vært kjøpt på Europris, som allerede har stanset salget av den aktuelle modellen, en Tristar skotørker, type SH-2521ER.

Tirsdag sendte DSB brev til forhandlerne Jernia, Sparkjøp, Ellos, Power og CDON som muligens omsetter produktet.

DSB påpeker at forhandlere har plikt til å ta ansvar «hvis de tror eller vet at de omsetter et farlig produkt», slik Europris stoppet sitt salg av skotørkeren.

– For å fatte vedtak om omsetningsforbud, må vi som myndighet kunne påvise at et produkt er farlig. En enkelt brann i ett produkt er ikke tilstrekkelig, til tross for et tragisk utfall, skriver DSB.

– Vi er orientert om denne tragiske saken. Vi er i en tidlig fase av vår evaluering. Denne saken tar vi på største alvor, sier HR-direktør Yvette Bisschop hos produsenten Tristar, som ikke ønsker å komme med flere uttalelser før de får mer klarhet i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer