Du betaler 4.710 kroner mer enn megleren

Vil luke ut useriøse selgere.

Den ekstreme prisforskjellen er til forbrukernes beste, hevder administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet. Foto: Finn.no/Colourbox.com
Den ekstreme prisforskjellen er til forbrukernes beste, hevder administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet. Foto: Finn.no/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar i år måtte annonseportalene åpne for at også privatpersoner kunne avertere boligen sin. Tidligere har privatpersoner kunnet selge biler, båter, samt løsøre her, mens boligannonser har vært forbeholdt meglere og advokater.

Frislipp ikke bare problemfritt: Tør du stole på at privatpersoner har god nok kunnskap til å selge bolig?

Men den høye prisen forbrukere må betale har forundret og forarget både forbrukere og Konkurransetilsynet. Ønsker du å legge ut annonse for boligen din, koster det 5.000 kroner på Finn.no, 6.875 kroner på Tinde.no og 2.500 på Zett.no

Du kan spare flere tusen kroner ved å gå gjennom selg bolig selv-meglere, men hvor mye meglerne må betale ville hverken Finn eller meglerne bekrefte overfor DinSide i går. Heldigvis har vi oppvakte lesere:

- Jeg har solgt bolig to ganger de siste fem årene, og det er spesifisert på regningen fra megler at annonsering på Finn kostet kr 290! skriver en leser i en e-post til DinSide.

Storkunderabatt

Administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet, vil hverken bekrefte eller avkrefte denne prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer