Du betaler 4.710 kroner mer enn megleren

Vil luke ut useriøse selgere.

Den ekstreme prisforskjellen er til forbrukernes beste, hevder administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet. Foto: Finn.no/Colourbox.com
Den ekstreme prisforskjellen er til forbrukernes beste, hevder administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet. Foto: Finn.no/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jeg har solgt bolig to ganger de siste fem årene, og det er spesifisert på regningen fra megler at annonsering på finn kostet kr 290!


Fra 1. januar i år måtte annonseportalene åpne for at også privatpersoner kunne avertere boligen sin. Tidligere har privatpersoner kunnet selge biler, båter, samt løsøre her, mens boligannonser har vært forbeholdt meglere og advokater.

Frislipp ikke bare problemfritt: Tør du stole på at privatpersoner har god nok kunnskap til å selge bolig?

Men den høye prisen forbrukere må betale har forundret og forarget både forbrukere og Konkurransetilsynet. Ønsker du å legge ut annonse for boligen din, koster det 5.000 kroner på Finn.no, 6.875 kroner på Tinde.no og 2.500 på Zett.no

Du kan spare flere tusen kroner ved å gå gjennom selg bolig selv-meglere, men hvor mye meglerne må betale ville hverken Finn eller meglerne bekrefte overfor DinSide i går. Heldigvis har vi oppvakte lesere:

- Jeg har solgt bolig to ganger de siste fem årene, og det er spesifisert på regningen fra megler at annonsering på Finn kostet kr 290! skriver en leser i en e-post til DinSide.

Storkunderabatt

Lars Vangen Jordet i Finn Eiendom.  Foto: Finn.no
Lars Vangen Jordet i Finn Eiendom. Foto: Finn.no Vis mer


Administrerende direktør i Finn Eiendom, Lars Vangen Jordet, vil hverken bekrefte eller avkrefte denne prisen.

- Vi kommenterer ikke enkeltkunders priser, men det er i Finn som i mange andre bedrifter, at du får rabatt ved store kvanta. Det er forskjell på å kjøpe én annonse kontra flere hundre i året, som mange meglere gjør.

Han mener den høye prisen reflekterer kvaliteten på produktet, og ikke minst alle de potensielle kjøperne man når. Finn Eiendom har i snitt mellom 800.000 og 1 million nordmenn innom ukentlig.

DinSide: Man får jo akkurat det samme om man man setter inn en annonse gjennom megler, men da koster den flere tusen kroner mindre. Hvorfor må privatpersoner betale så ekstremt mye mer?

- Prisen er også satt i forhold til at vi ønsker å ha boliger som er for salg, og ikke bare annonser der kunder legger ut boligen for å sjekke respons. Da vil jo tjenesten bli useriøs, sier Vangen Jordet, og forklarer at den høye prisen er et virkemiddel for å luke ut de som ikke egentlig vil selge, bare teste markedet.

De vil altså unngå at privatpersoner bruker Finn for å finne boligens verdi , til kjøpernes beste. Skal man selge bolig er ikke 5.000 mye i forhold til det man kan tjene, men det er en litt stivere pris for å sondere markedet.

Hva synes du? Kan den høye prisen forsvares? Diskuter under

Hittil i år er det lagt ut et sted mellom 24. og 25.000 boligannonser på Finn. Omtrent 80 av disse er det privatpersoner som står bak, og Vangen Jordet tror ikke andelen vil vokse veldig. - Det har vært lov å annonsere i avisene opp igjennom alle år, men det har vært et lite marked, kun 0,51 % av annonsevolumet i avisene.

Sjekk hva du ikke bør gjøre om du skal selge noe på Finn.

Nye Finn-tjenester

Det siste året har Finn Eiendom sluppet en rekke nye tjenester for deg som skal kjøpe, selge - eller bare vil bli inspirert.

For deg som klikker for å kikke og bli inspirert har Finn gjort jobben enklere. I en nylansert bildetjeneste kan du bla deg gjennom bilder fra boliger til salgs-annonsene. Bildene er filtrert etter hvor i boligen bildene er tatt; for eksempel stuer, kjøkken og bad - men også eksteriør som terrasser på fasader. Tjenesten er foreløpig på beta-stadiet, og fortsatt under utvikling.

I september lanserte de en tjeneste som skal gjøre det lettere å følge utviklingen i boligmarkedet der du bor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer