Vindusvask med spylervæske

- Du bør være rask

Dersom du ser etter en billig og enkel vindusvask, er det kanskje bare å se i bagasjerommet ditt, men ikke alle er enige om at dette er en god idé.

FLERE BRUKSOMRÅDER: Det er ikke bare bilruta som drar nytte av spylervæske, du kan også bruke det på vinduene hjemme, men ikke alle anbefaler dette. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Visste du at du kan bruke vindusspylervæsken til bilen, til helt andre ting?

Nå som det er kaldt er det nemlig ikke like lurt å vaske med vann alene. Det er nemlig sprit som gjelder, ifølge leder for markedsføring og kommunikasjon i CityMaid, Vibeke Scavenius.

- Spray på vinduet og tørk av med en glassklut og nal. Helt vanlig ublandet spylervæske er også perfekt å bruke på de kaldeste dagene, sier hun, og legger til at spylervæske erstatter vannet i bøtta.

Væsken har også flere bruksområder, ifølge Scavenius.

- Du kan benytte vindusspylervæske til vanskelige flekker, forteller hun til DinSide.

Ekstra forurensing

- Er det ekstra forurensing på vinduene, kan du bruke litt vindusspylervæske. Er det fingerflekker innvendig, kan det være nødvendig med litt virketid og ekstra såpe, sier hun.

Hun forteller at i CityMaid bruker de et proft vaskemiddel for å vaske vinduer.

- Men er det kaldt ute kan vindusspylervæske fint brukes utendørs på vanlige vinduer.

Flere alternativer

Her finnes det flere alternativer.

- Du kan benytte ublandet vindusspylervæske, rødsprit på sprayflaske eller spritoppblandet varmt vann, sier hun og legger til at man da kan bruke mellom 20 og 30 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer