Vindusvask med spylervæske

- Du bør være rask

Dersom du ser etter en billig og enkel vindusvask, er det kanskje bare å se i bagasjerommet ditt, men ikke alle er enige om at dette er en god idé.

FLERE BRUKSOMRÅDER: Det er ikke bare bilruta som drar nytte av spylervæske, du kan også bruke det på vinduene hjemme, men ikke alle anbefaler dette. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Visste du at du kan bruke vindusspylervæsken til bilen, til helt andre ting?

Nå som det er kaldt er det nemlig ikke like lurt å vaske med vann alene. Det er nemlig sprit som gjelder, ifølge leder for markedsføring og kommunikasjon i CityMaid, Vibeke Scavenius.

- Spray på vinduet og tørk av med en glassklut og nal. Helt vanlig ublandet spylervæske er også perfekt å bruke på de kaldeste dagene, sier hun, og legger til at spylervæske erstatter vannet i bøtta.

Væsken har også flere bruksområder, ifølge Scavenius.

- Du kan benytte vindusspylervæske til vanskelige flekker, forteller hun til DinSide.

Ekstra forurensing

- Er det ekstra forurensing på vinduene, kan du bruke litt vindusspylervæske. Er det fingerflekker innvendig, kan det være nødvendig med litt virketid og ekstra såpe, sier hun.

Hun forteller at i CityMaid bruker de et proft vaskemiddel for å vaske vinduer.

- Men er det kaldt ute kan vindusspylervæske fint brukes utendørs på vanlige vinduer.

Flere alternativer

Her finnes det flere alternativer.

- Du kan benytte ublandet vindusspylervæske, rødsprit på sprayflaske eller spritoppblandet varmt vann, sier hun og legger til at man da kan bruke mellom 20 og 30 prosent.

Men én ting bør du være obs på ifølge Scavenius.

- Men du bør være rask, vannet vil kunne fryse selv med spylervæske og du kan få striper. Vi anbefaler at man venter til det blir mildere i været før man vasker vinduene utendørs, sier hun.

Ikke prøvd

Malin Skaar, seniorsjef for forbrukerservice i Orkla, forteller at hun verken har hørt om eller testa dette trikset.

- Det som derimot er et tips dersom man må vaske vindu i kuldegrader er å tilsette litt frostvæske i vannet, sier hun.

Anbefaler ikke

- Tidligere har man sagt at dette er mulig, men produktene er jo bare testet på bil og materialene rundt bilglasset som lakk. Det er ikke testet på hus, så derfor kan vi ikke anbefale å bruke spylervæske til noe annet enn det det er testet for.

Det forteller administrerende direktør i Wilhelmsen Chemicals, Thorstein Medhus, til DinSide.

Han forklarer at ettersom spylervæske ikke er testet på det som er rundt vindusglasset, som for eksempel maling på kledning, bør man styre unna.

- Vi anbefaler ikke det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer