Du er din egen verste fiende

Det gjentas til det kjedsommelige at bolig er en sikker investering, men det er mange måter du faktisk kan forringe verdien av boligen din på. Her er noen av dem.

Publisert
Sist oppdatert

At det for tiden er lønnsomt å investere pengene i bolig, er et mer eller mindre ubestridt faktum. Likevel er det et utall måter verdien på boligen faktisk kan forringes. Her er listen over de vanligste feilene eiere gjør, som kan gi negative utslag neste gang takstmannen kommer på besøk.

For ikke å snakke om når boligens reelle markedsverdi blir bestemt.

- Når man kommer på visning har man i utgangspunktet "kjøpt" både boligens beliggenhet, pris - og utseende i forhold til annonsen. I en visningssituasjon er en ute etter å finne negative ting, som gjør at man ikke skal kjøpe allikevel, sier eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde, i firmaet Advokat Torbjørn Ek AS.

- På visning er det tre ting som gjelder: Mage, øyne og nese; Det du føler, det du ser og det du lukter. Stemmer dette, så har du "kjøpt" eiendommen, fortsetter Bonde.

- For å få best mulig pris for boligen din, bør den altså være mest mulig nøytral og anonym under visningsrundene, ifølge Bonde.

.. og med stikkordene "nøytral og anonym" ferskt i minne, kan du Klikke her for råd om hva du ikke bør gjøre med boligen din, om du ønsker at den skal holde verdien, og, gjerne øke litt i verdi også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer