Du får ikke velge kanaler

Medietilsynet sier nei til fritt kanalvalg.

Det er opp til leverandøren om du skal få velge TV-kanaler fritt, så du må nok belage deg på å kjøpe hele pakker fortsatt. Foto: colourbox.com
Det er opp til leverandøren om du skal få velge TV-kanaler fritt, så du må nok belage deg på å kjøpe hele pakker fortsatt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-seerne i Norge vil helst velge hvilke kanaler de skal ha tilgang til selv. Medietilsynet har nå utredet saken, og i en rapport som er levert på overtid til Kultur- og kirkedepartementet, anbefaler tilsynet at dagens ordning med faste kanalpakker får fortsette uregulert.

To av tre ønsker å velge selv

Dette harmonerer dårlig med TV-seerenes ønsker. I en undersøkelse utført av TNS Gallup på vegne av Forbrukerrådet, kom det tidligere i høst frem at to av tre norske TV-seere ønsker å velge kanaler selv.

- Giske har fra Stortingets talestol tidligere sagt at han ønsker publikum skal få velge enkeltkanaler. Vi registrerer med glede at en nær samlet opposisjon nå også sier de aktivt vil arbeide for at dette skal bli en realitet, sa Hans Marius Graasvold, underdirektør i Forbrukerrådet i en pressemelding før rapporten var klar.

Les også: Vil betale 40 kroner i måneden per kanal

Frykter færre kanaler og høyere priser

Medietilsynet skriver i rapporten at de i utgangspunktet kan slutte seg til synspunktet om at enkeltabonnenter ikke skal behøve å betale for kanaler de ikke ønsker. Tilsynet vil likevel ikke tilrå en regulering som pålegger distributører av fjernsynskanaler å tilby kundene å velge kanaler enkeltvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer