Slik holder blomstene lengst

Du gjør vel ikke denne blomstertabben?

Morsdag, Valentines og fastelavn på samme dag - da er det kanskje klart for roser, tulipaner eller andre snittblomster. Se hvilke snittblomster som varer lengst - og hvordan du best behandler dem.

MAGISK POTET: Potet kan brukes til mer enn matlaging, for eksempel til å holde blomsterbuketten i vasen frisk og fin i flere uker! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Mens noen av oss kanskje lengter etter vår og sesongen for å plante i krukker og bed ute, får vi glede oss over en blomst inne.

Roser og tulipaner er de mest populære snittblomstene i Norge – men det finnes enormt mange flere å velge i.

Men hvilke skal du velge om du vil ha en blomsterbukett som varer lengst mulig? Og hvordan skal du ta vare på snittblomstene slik at de holder seg fine, lengst mulig?

Velg riktig sort: Disse holder lengst

Selv om det er roser og tulipaner som er mest populære, er det ikke disse som holder seg fine lengst på stuebordet.

Om du vil gå for de blomstersortene som har potensial for å holde seg fine lengst mulig, har blomsterekspertene Dinside har snakket med, disse rådene:

– Snittildtoppen er dronninga i så henseende, jeg har selv hatt en snittildtopp i fire måneder, forteller Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

– Og nellik er en gammel traver som har vært litt borte – men som har kommet fram igjen de siste årene. Den holder lenge – en bra nellik skal kunne stå cirka tre uker, men det skal også en bra rose greie, sier hun videre, og nevner også liljer og orkideer som holdbare snittblomster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer