Hva tiltrekker brunsnegler?

Du inviterer brunsneglene selv

Hyppig vanning og mye stell av hagen, kan faktisk tiltrekke enda flere brunsnegler.

Mange plasserer og tiltrekker brunsnegler i sitt eget bed uten å være klar over det selv. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor kryr det av brunskogsnegler i hagen din, selv om du holder det ryddig i blomsterbedet, luker, gjødsler, vanner, klipper og sørger for at planter og gressplen trives godt?

Svaret vil muligens overraske deg.

For mye av det gode

Årsaken kan rett og slett være at du pleier hagen din for godt!

- Brunsnegler trives veldig godt i fuktige områder, og de som er glad i hagen sin og vanner mye og steller mye, kan faktisk sørge ekstra gode forhold for brunsneglene, sier Heidi Lie Andersen, førsteamanuensis botanikk ved Arboretet og Botanisk hage:

- Det er planter som er favorittmaten til brunsnegler. I et blomsterbed som får nok vann og riktig pleie, vokser det nok av frodige, friske planter – og dermed mye mat til brunsneglene, sier Andersen.

Nyinnkjøpte blomster er fantastisk å pynte opp bedet med, men det man kanskje ikke tenker over, er at man kan få brunsnegler med på kjøpet.

- Planter og stauder fra hagesentre har ofte brunsnegler i pottene. Disse kan være veldig og vanskelige å oppdage. Og det er heller ikke uvanlig at pottejorda inneholder flere snegleegg som venter på å bli klekket, sier botanikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer