Trampolina til naboen

Du kan bli erstatningsansvarlig

Hvem er ansvarlig dersom barna i gata skader seg på trampolina di?

HVA SKJER? Hva skjer dersom et barn skader seg på naboens trampoline? Hvem har ansvaret? Foto: Elena karetnikova / Shutterstock / NTB
HVA SKJER? Hva skjer dersom et barn skader seg på naboens trampoline? Hvem har ansvaret? Foto: Elena karetnikova / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang tenkt på hvem som har ansvar dersom barna dine hopper på naboens trampoline, eller omvendt, og skader seg?

Kommunikasjonssjef i Fremtind, Anette Grønby Rein, forteller at du som eier er ansvarlig for plasseringen og vedlikeholdet av trampolinen.

- Det betyr at hvis det skjer en ulykke som følge av at trampolinen din ikke er vedlikeholdt, godt nok sikret eller montert riktig, risikerer du å bli erstatningspliktig.

Hvis trampolinen er i veldig dårlig stand, er det større sjanse for at du blir holdt ansvarlig om noen skader seg, men det gjøres en helhetsvurdering i hver enkelt sak, ifølge Rein.

- Så har du gode sikkerhetsrutiner, kan du forebygge både ulykker og erstatningsansvar.

Fremtinds viktigste trampolineråd:

- Vi anbefaler at du alltid bruker sikkerhetsnett på trampolinen, at du er nøye med monteringen, slik at trampolinen er godt nok sikret, og at den står på stødig grunn. Også er det lurt å holde et øye med barna underveis, forteller Rein.

Skal mye til

Vi har spurt advokat i Huseiernes Landsforbund, Morten Fæste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.