DU kan bli medlem

Publisert

Alle kan bli medlem av et eller flere boligbyggelag. Det er ingenting i veien for å være medlem av flere boligbyggelag samtidig.

Du bør bli medlem i et boligbyggelag som eier boliger i et område der du kan tenkes å bosette deg. For å finne ut hvilke boligbyggelag som har boliger i ditt fylke, kan du klikke deg inn på denne siden: Finn ditt lokale boligbyggelag

Ring, send faks eller gå inn på Internett-adressen til det boligbyggelaget du vil bli medlem i. De sender deg de nødvendige papirene. Vil du bli medlem av OBOS, kan du klikke her: OBOS-medlemskap.

Vil du bli medlem av Boligbyggelaget USBL, kan du klikke her: USBL-medlemskap

Du må selvsagt ha råd til å betale for medlemskapet. Men det er ikke så dyrt som du kanskje tror. Et OBOS medlemskap koster 400 kroner i innmeldingsavgift (inkl. årsavgift første året), deretter 150 kroner i årsavgift.

Jo lenger ansiennitet du har i boligbyggelaget, jo større er sjansen for at du får kjøpe de mest populære leilighetene. Ansienniteten regnes fra den dagen du melder deg inn.

Du kan bli medlem i et boligbyggelag fra din fødselsdato. I praksis vil det si at foreldrene sine eller andre må melde deg inn når du er liten. Medlemskap OBOS er en populær dåpsgave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer