Hvordan vaske hårbørste?

Du kan bli syk

Vet du hvor ofte du bør vaske hårbørsten din? Her får du svaret!

HÅRBØRSTE: Vet du hvor ofte du bør vaske hårsbørsten din, eller hvordan? Det får du svaret på her. Video: Celina Stamper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En hårbørste er noe de aller fleste eier og bruker på en daglig basis.

Ofte vil hårbørsten kjapt samle opp hårstrå, flass og stylingrester fra hår og hodebunn. Det betyr at det kan være lurt å rense den regelmessig.

Men; hvordan rengjør man egentlig hårbørsten?

Gunn Mari Sørløkk jobber som frisør for Meldal Frisørsalong og fikk nettopp sølvmedalje i VM i konkurransen kreativ farge.

Hun anbefaler at man først og fremst fjerner alt løshår, enten med fingrene eller en kam.

- Hell varmt vann i vasken eller en boks. Tilfør en liten teskje med sjampo eller noen dråper oppvaskmiddel, forteller hun og legger til at det er oppvaskmiddelet som løser opp fettet fra hårbørsten.

La hårbørsten ligge i vannet noen minutter og masser bustene på børsten for å løsne smuss.

- Skyll den deretter godt, og legg den med busta ned på et håndkle mens den tørker. Da har du en børste som er like god som ny. Har du børste i tre bør du ikke la den ligg lenge i vann, eventuelt la skafte være over vann, sier Sørløkk.

Maya Katrine Stark er Art Director hos Adam og Eva Steen og Strøm, hovedlærer og akademiartist ved Adam og Eva skole og akademi og Matrix Nordic Artist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer