I den opprinnelige versjonen av denne artikkelen ble det brukt et illustrasjonsbilde av en krydderhylle hos en vanlig norsk dagligvarebutikk, hvor merkevaren Hindu var synlig. DinSide har nå byttet ut bildet, og understreker at krydderprodusent Hindu ikke har noe med studien om bakterievekst å gjøre. Se vår rettelogg her.
DinSide har tidligere skrevet at skjærefjøla er kjøkkenets versting.
Ifølge professor i mikrobiologi ved University of Arizona, Chuck Gerba, kan man finne flere bakterier på et gjennomsnittlig skjærebrett enn på et toalett.
Ny forskning viser at det er andre gjenstander på kjøkkenet som kan utgjøre en større helsefare - og det er krydderglass.
Måtte lage kalkunburger
Det er forskere ved Rutgers School of Environmental and Biological Sciences i New Jersey som har kommet fram til den oppsiktsvekkende konklusjonen.
Resultatet ble nylig omtalt i fagbladet Journal of Food Protection.
Tilsatte hemmelig ingrediens
371 personer deltok i studien, som ble finansiert av det amerikanske svaret på Mattilsynet, Food Safety and Inspection Service.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger