Du kan bryte avtalen

En fastrente låser deg ikke for alltid.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandagens artikkel om å binde boliglånsrenten skapte debatt blant engasjerte lesere.

"Kan jeg bytte bolig med fastrente? Banken min frarådet meg å binde, siden man blir så låst. Hvordan er reglene for å refinansiere/selge/kjøpe nytt hus etc når man har rentebinding?" spurte en DinSide-leser i går.

Se de andre innleggene i forumet

Som man roper på DinSide, får man selvsagt svar.

- Man er ikke bundet på hender og føtter om man går inn på en fastrenteavtale. Om du skulle ønske å bytte bolig, kan fastrenteavtalen vanligvis tas med over til nytt eieobjekt forutsatt at sikkerheten for lånet er den samme, innenfor omtrent samme prosent av verdi som du hadde, sier Sidsel Sodefjed Jørgensen, forbrukerøkonom i DnB NOR til DinSide.

Hun mener at hovedpoenget med fastrente er å inngå en avtale om fast pris på renten slik at man oppnår en forutsigbar situasjon, det er jo en "låsing" man ønsker.

Mulig å bytte bank

- Dog skulle man angre, er det mulig å gå ut av avtalen, men det kan koste en god del dersom du har bundet på et høyere nivå enn det fastrenten ligger på når du går ut. Derfor er det viktig å gjøre en grundig analyse av din økonomiske situasjon før du bestemmer deg for om fast eller flytende rente passer best for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer