Gammel DAB-radio?

Du kan ha krav på ny hvis den gamle DAB-radioen ikke virker

- Få radioer uten DAB+ er solgt etter 2009.

UBRUKELIG: Radioer med det første DAB-systemet ble solgt i Norge helt fram til 2014, hevder Dinsides anonyme kilde. Om du er så uheldig å ha kjøpt en radio uten DAB+ for mindre enn fem år siden , har du en sak. Foto: Ed Phillips/Shutterstock/NTB scanpix
UBRUKELIG: Radioer med det første DAB-systemet ble solgt i Norge helt fram til 2014, hevder Dinsides anonyme kilde. Om du er så uheldig å ha kjøpt en radio uten DAB+ for mindre enn fem år siden , har du en sak. Foto: Ed Phillips/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til den 11. januar i år flyttet NRKs radiokanaler fra «gamle» DAB til det nyere DAB+. I DAB-området der P1, P2 og P3 lå, ble det dermed helt tyst.

På vår egen nesten ti år gamle radio som bare har gammel-DAB vises fremdeles alle kanalene som i dag er tilgjengelige på DAB+ i displayet. Men det er bare P4 og Radio Norge som fortsatt gir lyd.

- Kundene klager

Under arbeidet med Dinsides omfattende test av DAB+-radioer denne måneden snakket vi med flere aktører i markedet. En av dem, som ikke vil bli navngitt, fortalte oss at han stadig får inn meldinger fra butikker som har hatt kunder med gamle DAB-radioer på besøk.

Disse kundene er ifølge vår anonyme kilde misfornøyde med at de ikke får inn NRK lenger. Og siden de kjøpte radioene i 2013 og 2014, forlanger de ifølge ham pengene tilbake eller ny radio.

De mener seg rett og slett lurt, og hevder at både butikk og importør må ha visst at det gamle DAB-systemet skulle avvikles om få år.

Radioer som er under fem år gamle, omfattes av reklamasjonsretten. Kundene som kjøpte dyre DAB-radioer uten «pluss» etter 2012 burde dermed ha en god sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer