Gassbeholdere

Du kan ha maks to beholdere inne

Bruker du propangass på hytta eller i båten, bør du vite om reglene for hvor mange du kan oppbevare innendørs.

BØR OPPBEVARES UTE: Det er tryggest å oppbevare gassbeholderen ute, ifølge Brannvernforeningen. Dessuten er det ikke tillatt å oppbevare flere enn to slike beholdere innendørs. Foto: Kristin Sørdal
BØR OPPBEVARES UTE: Det er tryggest å oppbevare gassbeholderen ute, ifølge Brannvernforeningen. Dessuten er det ikke tillatt å oppbevare flere enn to slike beholdere innendørs. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Bruk av gass på hytta, enten det er til komfyr, kjøleskap eller oppvarming, er utbredt. Men visste du at det ikke er fritt frem å oppbevare så mange gassbeholdere med propan som du vil, innendørs?

Ettersom gass er brennbart - og potensielt farlig, er det regler for hvor mange beholdere du kan oppbevare inne, og hvor disse kan plasseres.

Maks 55 liter

Det er Forskrift om håndtering av brannfarlig, reaksjonsfarlig og trykksatt stoff samt utstyr og anlegg som benyttes ved håndteringen, som sier noe om reglene for nettopp oppbevaring av gassbeholdere for private. Forskriften har ifølge DSBs nettsider som formål å verne liv, helse, miljø og materielle verdier mot uhell og ulykker med farlig stoff.

Her kommer det frem at det i en boenhet, for eksempel en hytte, kan oppbevare maks 55 liter brannfarlig gass. Dette tilsvarer to 11 kilos-beholdere med gass, som den på bildet over.

- Hva er årsaken til denne maksbegrensningen på 55 liter?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer