Prute på boliglånsrente

Du kan spare flere tusen kroner på å be om lavere rente

Finansportalen oppfordrer deg til å prute dersom du har for høye renter på boliglånet ditt. Her får du vite hvordan du går fram.

TA TAK: Det kan lønne seg å undersøke renten andre banker tilbyr på boliglån, for så å kontakte sin egen bank og be om lavere rente. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
TA TAK: Det kan lønne seg å undersøke renten andre banker tilbyr på boliglån, for så å kontakte sin egen bank og be om lavere rente. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag senket Danske Bank renten på boliglån med inntil 0,15 prosent, som betyr at de er den landsdekkende banken med lavest rente, skriver Dagens Næringsliv (krever abonnement).

- Vi er ydmyk for at boliglånsrenten er en viktig inngang for å få dialog med kundene, og håper og tror at både eksisterende og nye kunder vil sette pris på rentekuttet, sier Lars Alstrup, leder for personmarkedet i Danske Bank Norge.

Danske bank vil ikke spekulere i hvordan andre banker stiller seg til rentekuttet deres, men fremholder at konkurransen mellom bankene er hard.

- Vi jobber for å ha konkurransedyktige priser til alle våre kunder, og har utfordret det norske markedet siden 2015, som igjen har gitt lavere boliglånsrenter for alle kunder med boliglån, sier Alstrup.

Etterlengtet nyhet

Finansportalen har ventet på et slikt budskap fra en stor aktør i hele år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer