Du kan spare tusenlapper i Sverige

Det kan lønne seg å fornye hjemmet ditt over grensen.

Hvitevarer har 3 års reklamasjonstid i Sverige.  Foto: Colourbox
Hvitevarer har 3 års reklamasjonstid i Sverige. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare kjøtt og varer fra Systembolaget som er billigere på den andre siden av grensen. Også hvitevarer og møbler er mange kroner billigere, skriver Forbrukerrapporten.

Mange av de samme varene du finner hos for eksempel møbelkjedene Skeidar og Bohus i Norge, føres også av svenske forhandlere, og flere av kjedene er de samme i begge landene.

15 prosent rabatt

Varene blir først og fremst billigere på grunn av den sterke norske kronekursen. I dag får du 100 svenske kroner for omtrent 85 norske, og dermed har du allerede en hyggelig rabatt på 15 prosent på handelen.

Forbrukerrapporten har snakket med Anna Gregart, butikksjef ved møbelbutikken Mio i Uddevalla, og hun er ikke i tvil om at det er valutaforskjellen som drar nordmenn til Sverige på møbelshopping.

– Vi har merket et veldig oppsving denne våren, det gjorde vi også sist gang den svenske krona var svak. I den perioden svensk og norsk valuta lå ganske likt, hadde vi derimot nesten ikke norske kunder, sier hun.

I tillegg er faktisk enkelte hvitevarer og møbler allerede billigere i Sverige. Gevinsten ved sterkere kronekurs kommer på toppen av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.