Du kan tjene hundretusener på å bygge balkong

Det som vekker mest interesse hos boligkjøpere på leilighetsjakt er balkong.

En god, solrik balkong kan øke verdien på en leilighet med en halv million. Det koster langt mindre å bygge. Foto: Per Ervland
En god, solrik balkong kan øke verdien på en leilighet med en halv million. Det koster langt mindre å bygge. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det handler rett og slett om muligheten for å kunne trekke frisk luft, rett utenfor døren, sier Finn Tveter, direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til DinSide.

Peis, parkett og piano er muligens erstattet av heis, peis og parkering, men det kriteriet aller flest nordmenn ser etter når de skal kjøpe leilighet er balkong. Ifølge den ferske undersøkelsen Meglerinnsikt/Nordic Housing Insight som er utført blant meglere tilknyttet NEF er det balkong som troner på toppen over faktorer som har størst betydning for kjøpsinteresse.

– De som skal kjøpe leilighet vil ha plass til å sitte ute en varm sommerkveld, eller tørke klær. Det er såpass mye verdt at folk gjennomsnittlig oppfatter det som mer verdt enn en parkeringsplass, sier Tveter til DinSide.

Men parkering blir viktigere

Parkeringsplass og garasje kommer som en god nummer to på listen, etterfulgt av utsikt og heis. Og ifølge Tveter kommer spesielt parkeringsmuligheter til å bli enda viktigere fremover.

– Det å slippe og kjøre rundt for å finne en parkeringsplass i nærheten av boligen er en stor tilleggsverdi som for mange vil være veldig verdifull. Verdien av dette godet vil nok bare øke i tiden fremover sier Finn Tveter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer