Lønner det seg å pusse opp bad?

Du kan tjene penger på å pusse opp badet

I hvert fall i visse steder i landet, og for visse boligtyper.

KAN SMAKE MER ENN DET KOSTER: Noen steder i landet kan det lønne seg å pusse opp badet skikkelig før man selger boligen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAN SMAKE MER ENN DET KOSTER: Noen steder i landet kan det lønne seg å pusse opp badet skikkelig før man selger boligen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ekspertenes klare råd har lenge vært at det ikke er lønnsomt å pusse opp badet før du skal selge. Rådet viser seg ikke å være absolutt lenger. Det kommer rett og slett an på hvor i landet du bor og hva slags eiendom du eier.

Flere eiendomsmeglere vi har snakket med anbefaler total renovering av badet før salg.

Daglig leder og eiendomsmegler i DNB Grünerløkka i Oslo, Marthe Hellebust forklarer at det har skjedd en endring i boligmarkedet.

Store sentrumsleiligheter

– Oppussing av gamle bad fra 80 og 90-tallet i leiligheter på over 95 kvadratmeter i populære sentrumsområder på øst- og vestkanten i Oslo, kan gi prisgevinst.

Ifølge eiendomsekspertene er det ofte snakk om eldre bygårdsleiligheter, i de klassiske 1890 gårdene i Oslo sentrum. Gjerne i en høyere prisklasse fra 7,5 til ca. 15 millioner.

Leilighetene ble i sin tid bygget uten bad, og det første badet ble gjerne etablert på 80- eller 90 tallet. Ifølge en av meglerne som betjener sentrumsområdene i vest selges det fortsatt mange boliger med slitne 90-talls bad.

Anbefalingen fordrer at resten av leiligheten er forholdvis moderne og i god stand. Eier du en leilighet på 80 kvadrat eller mindre i populære områder, er rådet å tenke seg nøye om før en eventuell oppussing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer