Flekker på klærne?

Du må ikke gi opp!

Har du sølt på klærne dine og er redd for at de blir ødelagt for alltid? Fortvil ikke - vi har testet tre ulike flekkfjernere på fire ulike typer flekker for deg!

VANSKELIGE FLEKKER: Det er lett å gi opp når du har fått slike flekker på klærne. De kan være vanskelige å få bort. Vi har testet ulike flekkfjerningssåper for å se hva som funker best. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje sølt rødvin på klærne en sein lørdagskveld? Eller har barna fått både makrell i tomat og sprittusj på tøyet? Fortvil ikke!

Vi har testet de populære flekkfjerningssåpene, sitronsåpe og gallesåpe, i tillegg til at vi har målt dem opp mot Vanish OxiAction, for å se om det er noe forskjell på mer naturlige løsninger, mot Vanishs gelé som skal være veldig effektiv på flekkene på tøyet.

Testen

Vi gikk til innkjøp av tre hvite T-skjorter i 100 prosent bomull, som er plagg de aller fleste har i huset eller bruker til vanlig.

Vi ville også se hvordan de ulike flekkfjernerne tok vanlige flekker som kan oppstå ved vanlig bruk i hverdagen, som sprittusj, makrell i tomat, rødvin og olivenolje.

T-skjortene ble utsatt for samme type flekker på samme sted, som virket i rundt fem minutter før de ulike såpene ble tatt i bruk.

Vi tok utgangspunkt i håndvask med varmt vann i vasken og registrerte resultatet etter bare håndvask. Etter dette smurte vi inn flekkfjerningssåpene i plaggene igjen og lot de virke en times tid før de ble vasket i vaskemaskinen med vaskemiddel for hvitt tøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer