Skade på bolig - hva dekkes av forsikring?

Du risikerer skyhøye regninger

- Det er mange skader på boligen som overhodet ikke blir dekket av forsikringen.

ANSVAR FOR VEDLIKEHOLD: Det er eiers ansvar å vedlikeholde boligen, og skader på huset som skyldes manglende vedlikehold, dekkes ikke av forsikringen. Klipp: Tobias Fjeldvang. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tiden vi er inne i nå er slitsom for bolighus. Det er særlig vann som er den store fienden. Forsikringsselskapene betaler ut milliarder av kroner etter vannskader hvert år, og mange av skadene kunne være unngått dersom boligeier hadde vært mer observant.

Det sier Kjetil Lein, kommuneingeniør og visepresident i NITO, Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer.

Men det er slett ikke alt av skader på boligen som dekkes av forsikringen. Dermed risikerer du å sitte igjen med skyhøye regninger.

Dekker ikke «vedlikeholdsarbeid»

Ekspertens råd er å være nøye med å beskytte huset mot vær og vind, og ta grep før det er for sent.

Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring, understreker at det er du som huseier som plikter å føre tilsyn med boligen og å utføre vedlikehold og reparasjoner.

- Skader som skyldes manglende vedlikehold blir som hovedsak ikke dekket av forsikringen, så det kan bli dyrt dersom du forsømmer boligen, sier Irgens.

Også Simon Andre Olsen, produktutvikler hos Gjensidige, forteller at huseier har ansvar for å forhindre skade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer