Smuldrer halvparten av det hardkokte egget opp når du skreller det? Det er et velkjent problem for mange.
Men, det finnes mange gode skrelletips for å unngå at egget faller fra hverandre før du skal spise det. Noen er bedre enn andre, selvsagt.
Rull på benken
Marit Røttingsnes Westlie, bedre kjent som matbloggeren Fru Timian, sverger til en enkel metode.

- Jeg kakker bestandig egget i kjøkkenbenken først og så ruller jeg det litt fram og tilbake for å krakelere skallet. Så er det bare å skrelle, tipset hun, da vi intervjuet henne om emnet for en tid tilbake.
Om egget er veldig ferskt, syns bloggeren at det er vanskeligere å skrelle det, siden skallet da kan sitte mer fast.
- De gangene skallet sitter fast etter koking, synes jeg det går litt lettere å få det av hvis jeg holder det under kaldt vann fra springen mens jeg skreller det, fortalte hun.
3-sekunderstrikset
Da vi surfet nettet for gode tips, kom vi over ett som lover at du skal kunne skrelle egget på tre snaue sekunder.
Slik gjør du:
- Du trenger et vannglass: Legg det hardkokte egget i glasset, fyll opp med vann slik at det dekker halve egget.
- Dekk til vannglasset med den ene hånden din som et lokk og rist godt over vasken i tre til fem sekunder.
- Når du har ristet ferdig, skal skallet skli rett av når du plukker det opp.
Selvsagt måtte vi teste dette. I videoen under gjør vi to forsøk:
Konklusjon: Vi syns at dette er en smart måte å skrelle egget på. Men, det skal sies at vi måtte prøve trikset flere ganger før vi fikk det til. Etterhvert vil nok teknikken sitte bedre, og til slutt skal du kunne dra skallet rett av i glasset. Det beste er å bruke et glass som er litt lavt og bredt slik at det er lettere å holde og lettere å ta hånden nedi for å dra av skallet.
Sist oppdatert påsken 2019
