Advarer mot håndverkere

- Du støtter kriminalitet

Advarer mot omreisende håndverkere som lurer forbrukere.

SI NEI: Det beste er å si nei, dersom noen håndverkere banker på og tilbyr sine tjenester. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
SI NEI: Det beste er å si nei, dersom noen håndverkere banker på og tilbyr sine tjenester. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Eldre mennesker som bor i enebolig er favorittmålgruppen til omreisende håndverkere. Det kommer fram i en pressemelding fra Skatteetaten.

– Sier du ja til slike tilbud kan det bli en dyr affære for deg, i tillegg til at du er med på å støtte arbeidslivskriminalitet, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten.

Utnytter arbeidstakere

De omreisende håndverkerne banker på døra, og tilbyr sine tjenester. Nå advarer Skatteetaten mot å ta imot tjenester fra denne gruppen. Det er i det siste observert flere tilfeller av denne type virksomhet, og i flere områder av Norge.

- Vi vil sterkt fraråde alle forbrukere om å kjøpe håndverkertjenester som tilbys på døra. Dette er aktører som bevisst unndrar skatt og avgift i millionklassen og utnytter arbeidstakere mens forbrukerne føler seg lurt og sitter tilbake med - i beste fall - dårlig utført håndverksarbeid. Det beste for deg som forbruker og for samfunnsøkonomien, er at du ikke kjøper tjenester av slike aktører, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten i pressemeldingen.

Eldre i enebolig utsatt

Skatteetaten skriver i pressemeldingen at eldre i enebolig er favorittmålgruppen til omreisende håndverkere. Ofte gjøres det kartlegginger av områder før de banker på døra. Og ofte finner håndverkerne flere feil å utbedre.

- Kvaliteten på arbeidet som utføres er ofte tvilsom, og det finnes en rekke eksempler på at håndverkerne drar før jobben er fullført, og spesielt dersom kunden har betalt på forskudd, advarer Nilsen.

Stoppes ikke av pandemien

Forbrukerorganisasjonen Huseierne advarer også om de samme omreisende håndverkerne, og minner om at det er ulovlig å betale en privatperson mer enn 6000 for en jobb uten at det skal betales skatt av beløpet.

Huseierne viser til at det er mange eldre og enslige som blir kontaktet. Rådet er å ta kontakt med familie eller venner, dersom du får en slik henvendelse.

Skatteetaten skriver i sin pressemelding at stengte grenser ikke har påvirket denne situasjonen. De fleste av de omreisende håndverkerne er allerede i landet, og mange får ikke returnert til hjemlandet på grunn av pandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer