Advarer mot håndverkere

- Du støtter kriminalitet

Advarer mot omreisende håndverkere som lurer forbrukere.

SI NEI: Det beste er å si nei, dersom noen håndverkere banker på og tilbyr sine tjenester. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
SI NEI: Det beste er å si nei, dersom noen håndverkere banker på og tilbyr sine tjenester. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Eldre mennesker som bor i enebolig er favorittmålgruppen til omreisende håndverkere. Det kommer fram i en pressemelding fra Skatteetaten.

– Sier du ja til slike tilbud kan det bli en dyr affære for deg, i tillegg til at du er med på å støtte arbeidslivskriminalitet, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten.

Utnytter arbeidstakere

De omreisende håndverkerne banker på døra, og tilbyr sine tjenester. Nå advarer Skatteetaten mot å ta imot tjenester fra denne gruppen. Det er i det siste observert flere tilfeller av denne type virksomhet, og i flere områder av Norge.

- Vi vil sterkt fraråde alle forbrukere om å kjøpe håndverkertjenester som tilbys på døra. Dette er aktører som bevisst unndrar skatt og avgift i millionklassen og utnytter arbeidstakere mens forbrukerne føler seg lurt og sitter tilbake med - i beste fall - dårlig utført håndverksarbeid. Det beste for deg som forbruker og for samfunnsøkonomien, er at du ikke kjøper tjenester av slike aktører, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten i pressemeldingen.

Eldre i enebolig utsatt

Skatteetaten skriver i pressemeldingen at eldre i enebolig er favorittmålgruppen til omreisende håndverkere. Ofte gjøres det kartlegginger av områder før de banker på døra. Og ofte finner håndverkerne flere feil å utbedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.