Advarer mot håndverkere

- Du støtter kriminalitet

Advarer mot omreisende håndverkere som lurer forbrukere.

SI NEI: Det beste er å si nei, dersom noen håndverkere banker på og tilbyr sine tjenester. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
SI NEI: Det beste er å si nei, dersom noen håndverkere banker på og tilbyr sine tjenester. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Eldre mennesker som bor i enebolig er favorittmålgruppen til omreisende håndverkere. Det kommer fram i en pressemelding fra Skatteetaten.

– Sier du ja til slike tilbud kan det bli en dyr affære for deg, i tillegg til at du er med på å støtte arbeidslivskriminalitet, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten.

Utnytter arbeidstakere

De omreisende håndverkerne banker på døra, og tilbyr sine tjenester. Nå advarer Skatteetaten mot å ta imot tjenester fra denne gruppen. Det er i det siste observert flere tilfeller av denne type virksomhet, og i flere områder av Norge.

- Vi vil sterkt fraråde alle forbrukere om å kjøpe håndverkertjenester som tilbys på døra. Dette er aktører som bevisst unndrar skatt og avgift i millionklassen og utnytter arbeidstakere mens forbrukerne føler seg lurt og sitter tilbake med - i beste fall - dårlig utført håndverksarbeid. Det beste for deg som forbruker og for samfunnsøkonomien, er at du ikke kjøper tjenester av slike aktører, sier skattekrimsjef Erik Nilsen i Skatteetaten i pressemeldingen.

Eldre i enebolig utsatt

Skatteetaten skriver i pressemeldingen at eldre i enebolig er favorittmålgruppen til omreisende håndverkere. Ofte gjøres det kartlegginger av områder før de banker på døra. Og ofte finner håndverkerne flere feil å utbedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer