Du taper 20.000 kr. på å leie en to-roms

BOLIG: Velger du å utsette boligkjøpet noen år på grunn av skyhøye priser, risikerer du å leie deg til fant. Vårt eksempel viser at du taper over 20.000 kroner i året på å leie en to roms leilighet i Oslo i stedet for å kjøpe den.

Hushai av Anne Angelshaug
Hushai av Anne Angelshaug
Vis mer
Publisert

Dagens skyhøye boligpriser i Oslo kan skremme noen og enhver fra å kjøpe seg sin egen bolig. De velger å leie i stedet, for å se om prisene flater ut. Våre beregninger viser at dette er et valg leietagerne betaler dyrt for.

Med vår nye kalkulator nedenfor kan du regne ut hva DU sparer på å kjøpe i stedet for å leie, ut fra hvilken størrelse du hadde tenkt deg på boligen. Kalkulatoren er utarbeidet med utgangspunkt i statistikk fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Huseiernes landsforbund.

Priser i andre byer

Vi har konsentrert oss om Oslo-markedet fordi det her finnes best tallmateriale på leiepriser. Selv om Oslo-prisene ligger langt over prisene i resten av landet, er det sannsynlig at det vil lønne seg å kjøpe i stedet for å leie i de andre norske byene også.

Våre tall viser nemlig at forholdet mellom eie- og leierprisene er noenlunde likt i byene. Har du for eksempel 1,2 millioner kroner til disposisjon, får du kjøpt rundt 55 kvadratmeter i Oslo, mens du kan få 80 kvadratmeter i Bergen, Trondheim og Stavanger. Husleien pr. måned vil ligge på ca 6700 kroner for 55 kvm. i Oslo, mens den vil ligge på rundt 6000 i de andre byene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer