Du trenger ikke å skru dem av

Til tross for at det tirsdag settes rekorder på strømprisene flere steder i landet tirsdag, er det ikke mange kronene å spare på julebelysningen.

JULELYS: Strømprisene er skyhøy, men LED-pærene bruker lite strøm. Foto: Maria Sbytova / Shutterstock / NTB
JULELYS: Strømprisene er skyhøy, men LED-pærene bruker lite strøm. Foto: Maria Sbytova / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er vanskelig å si noe om hvordan strømprisene blir framover, men mye tyder på at de vil gå nedover igjen, da det er meldt varmere temperaturer utover uka, sier kraftanalytiker Fabian Skarboe Rønningen i Rystad Energy til NTB.

Tirsdag vil strømprisen mellom klokken 17 og 18 ligge på over 7 kroner per kilowattime (kWt) i Sørøst- Vest-, Sørvest-Norge, 4 kroner i Midt-Norge, mens det i Nord-Norge vil settes ny rekord siden strømkrisen inntraff med en snittpris på 3,22 per kWt.

Julelysene kan holdes tent

Rønningen mener likevel ikke at de høye prisene bør legge en demper på adventstiden.

– Hvis man skal gå i detalj, så bruker ikke julebelysningen veldig mye strøm. Jeg håper ikke at de høye prisene har bidratt til å ta fra folk all julestemning, sier analytikeren.

Han sier videre at han har lest om flere forskjellige tiltak som folk gjør for å kunne spare penger.

– Det virker som om det har gått sport i å spare penger. Fortsatt er det store prisforskjeller mellom dagen og natta, der er det bare fantasien som setter grenser, men det å skru av julebelysningen sparer man ikke store summene på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.