Du trenger ikke kaste radioen din

Om du har dette hullet, kan du oppgradere den.

KAN BRUKES TIL DAB: Mange radioer har inngang for eksternt utstyr merket «AUX» eller «Line In». Her kan du koble inn et DAB-adapter. Foto: TIVOLI AUDIO
KAN BRUKES TIL DAB: Mange radioer har inngang for eksternt utstyr merket «AUX» eller «Line In». Her kan du koble inn et DAB-adapter. Foto: TIVOLI AUDIO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har bestemt at FM-nettet skal skrus av den 11. januar 2017.

Skal du høre på radio etter den datoen, du må skrote den gamle radioen din og kjøpe deg ny.

Men må du egentlig det? Mange har en kjær, gammel FM-radio de elsker å høre på.

SAMLESIDE:DAB

Tivoli i «alle» norske hjem

Spesielt har radioene fra amerikanske Tivoli solgt bra i Norge.

Bare i løpet av 2004 ble det ifølge Dagens næringsliv solgt hele 89.000 radioer av dette merket, de aller fleste av dem FM-radioer uten DAB-mulighet.

Samtlige Tivoli-modeller har såkalt AUX-inngang (også kalt linjeinngang eller «Line In»). Det betyr at du enkelt kan koble på en adapter for DAB+.

TEST: Åtte DAB+-adaptere for bil

Her finner du hjemme-adapterne

Utvalget av bil-adaptere er etter hvert stort, mens hjemme-adapterne nok kan være litt vanskeligere å finne. Likevel er det flere elektrokjeder og nettbutikker som har dem på lager, og flere modeller vil nok komme etter hvert.

Det finnes sendere som overfører DAB-signalet (eller signalet fra hva som helst annet) til din gamle radio via FM-båndet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer