Rengjøre badekar

Du trenger kun å skylle

Grei nyhet til deg som aldri vasker badekaret.

VASKE BADEKAR: Er badekaret synlig skittent, er det noen få, enkle triks som fikser biffen. Men ellers i hverdagen, er det bare én ting du trenger å gjøre. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Et varmt bad kan være ren terapi, særlig etter en kald vinterdag. Mange foreldre har også som kveldsrutine å vaske småbarna i badekaret før leggetid.

Men gamle såperester, olje og fett gjør badekaret tilgriset over tid, og det er ikke alltid så lett å se smusset som har lagt seg langs kantene og rundt sluket i badekaret.

Kan det da være skadelig for oss dersom vi sjelden vasker badekaret vi bruker ofte?

Liten risiko

- Fettstoffer, smuss og hudrester kan danne belegg og gjøre karet uestetisk å bade i, men det har vanligvis liten helsemessig betydning for de badende, sier Line Ø. Angeloff, seniorrådgiver ved seksjon for smitte fra mat, vann og dyr hos Folkehelseinstituttet.

Oppholdstiden når vi tar oss et bad er som regel for kort til at bakterier formerer seg i særlig grad. Og i familien pleier vi å dele de samme bakteriene, påpeker hun.

- Normalt er det liten risiko for å bli smittet av de fleste type mikrober som finnes i badekar. Det gjelder både for voksne og små barn, forteller Angeloff.

Bader du derimot her, risikerer du å bli skikkelig syk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer