Duell: Billigvaskemiddel mot dyrt

Vi tester butikkens billigste vaskemiddel mot butikkens dyreste merkevare.

VASKEPULVER: Vi tester butikkens billigste vaskemiddel mot butikkens dyreste. Greier de å få denne T-skjorta hvit igjen? Foto: Per Ervland
VASKEPULVER: Vi tester butikkens billigste vaskemiddel mot butikkens dyreste. Greier de å få denne T-skjorta hvit igjen? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir vasken hvit etter vask, eller får den tidligere hvite T-skjorta en gulaktig farge? Og hvordan er det med flekkene, tar hvitvaskmiddelet den uheldige blåbærflekken på den nye hvite buksa, eller er det bare å vinke farvel til investeringen?

Vi har altså testet et billig vaskemiddel mot den dyreste merkevaren i Rema-hylla.

For er det egentlig vits i å legge penger i de dyrere merkevarene i vaskepulverhylla, når du kan vaske over fire ganger så mye klær med butikkens billigste vaskepulver? Blir hvitvasken hvitere med det dyre vaskemiddelet, kontra resultatet med billigvaskemiddelet?

Billigst vs. dyrest per vask

Vi har valgt det billigste og det dyreste pulvervaskemiddelet i vår lokale Rema 1000-butikk. Hva gjelder prisen, har vi sett på prisen per vask angitt i butikken. Dette ble da duellantene i denne testen:

Billigst: Rema 1000 Tøyvask hvittPris: 12,90 per pakke (1,1 kg)Pris per vask: 0,42 kroner

Dyrest: Ariel Actilift hvittPris: 34,50 kroner per pakke (680 gram)Pris per vask: 1,73 kroner

Utfordringen

Vi har utsatt to T-skjorter for samme utfordring: 40 gram blåbærsyltetøy, 40 gram finhakket makrell i tomat og 6 gram rapsolje. T-skjortene er identiske og splitter nye. De har fått ligge med "uhellene" på skjorta i et drøyt døgn (22 timer). Deretter er T-skjortene vasket på 40 grader hovedvask (identisk vaskeprogram). Vi har benyttet vaskepulvermengde som angitt på de ulike produktpakkene, dvs. 45 ml Rema 1000 tøyvask hvit og 55 ml Ariel Actilift hvitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer