Test av Ikea Trådfri og Philips Hue

Duell: Ikea Trådfri mot Philips Hue

Vi tester to av markedets mest populære smartlyspærer.

SMART BELYSNING: Philips Hue og Ikea Trådfri er to av de mest populære smartlyspærene på markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SMART BELYSNING: Philips Hue og Ikea Trådfri er to av de mest populære smartlyspærene på markedet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi skrev om januar, har det skjedd mye med lyspærer de seneste årene. Nå får du kjøpt LED-pærer som kan lyse i alle regnbuens farger, pærer med integrert høyttaler og som kan styres via apper. Du får til og med kjøpt en lyspære med integrert batteri. Nyttig hvis strømmen går og du er tom for stearinlys.

Hva smartbelysning gjelder er Philips Hue og Ikea Trådfri blant de mest fremtredende på det norske markedet. Philips' Hue-serie har vært kongen på haugen i mange år nå, men de seneste årene har Ikea kommet mer og mer.

Vi snakker her om pærer som kan skrus av og på, programmeres, dimmes, skifte tone og farge på lyset, vekke deg om morgenen og mye mer - alt programmert og styrt fra mobilen din - eller med den medfølgende fjernkontrollen.

Interessen for slike lyspærer har aldri vært større, og da er det vel på sin plass at vi kjører en lysduell mellom de to konkurrentene.

Slik har vi testet

Scenariet har vært på et soverom med to lamper der lyspærene fra hver produsent er koblet sammen til hvert sitt system. Vi testet først Philips Hue i en uke, før vi testet Ikea Trådfri uken etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer