Dusjer du deg til fant?

Sjekk hvor mye du kan spare her.

Pengene renner ut ... Foto: Per Ervland
Pengene renner ut ... Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene den siste tiden har nådd nye høyder. I teorien kan man si at enkelte steder i landet har det kostet 60 kroner å ta en dusj, i perioder der strømprisene har bikket 11 kroner per kWh. Lurer du på hvorfor vi sier i teorien? Les mer lengst ned i artikkelen.

Men tilbake til dusjen (for la oss endelig ikke håpe du tok et bad med dagens stive strømpriser). Uansett om strømprisene er høye eller lave koster det å la varmtvannet renne lenger enn du må. Hvor mye det koster, og hvor mye du kan spare per år på å korte ned tiden i dusjen kan du beregne med vår varmtvannskalkulator.

Varmtvannskalkulatoren bruker følgende strømpris: Dagens systempris hentes løpende fra Nordpools hjemmeside + margin 2 øre/kwh + forbruksavgift på strøm 10,05 øre/kwh + gjennomsnittlig variabel nettleie 2006 16,6 øre per kwh + 25 prosent mva.

Er du et pengesluk?

En familie på fire personer som alle tar en morgensdusj på 10 minutter hver - syv dager i uken, bruker med dagens strømpriser 3.892 kroner i året på varmtvann. Men det er enkelt å kutte ned denne utgiften.

Bytter de ut standard dusjhode med en sparedusj, kan de spare 1.946 kroner per år. Sparedusjhoder fås fra et par hundrelapper. Kutter alle ned dusjtiden med et minutt hver dag, kan de spare nesten 400 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer