Dusjer du deg til fant?

Mange dråper små, kan gjøre store utslag på strømregningen.

Kronene renner ut... Foto: Per Ervland
Kronene renner ut... Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ikke noe bedre på en kald høstmorgen, enn å starte dagen med en god, varm, lang dusj.

Men visste du, at det koster deg 1.459 kroner i året med dagens strømpriser, å dusje et kvarter hver morgen? Dette ifølge beregninger gjort med vår varmtvannskalkulator.

Snittfamilie

Dersom en familie på fire personer dusjer et kvarter hver, hver dag i snitt (familiens tenåringer, ganske mye lengre, foreldrene tilsvarende mye mindre) koster dette 5.838 kroner i året. Legger vi til at alle tar et bad, cirka annen hver uke, blir familiens varmtvannsutgifter (eksklusive håndvask og oppvask) på 6.123 kroner i året .

Og da har vi regnet med beskjedne temperaturer: Kroppstemperert dusjvann, 37 grader, og badevannet har vi satt litt varmere: 38 grader.

Dersom alle dusjer bare ett minutt kortere hver dag, kan familien spare 389 kroner. Kutter de dusjen til ti minutter i snitt, kan de spare de 1.946 kroner.

Sparedusj

Den aller største innsparingen de kan gjøre, krever en liten investering. Men installerer familien sparedusj kan de halvere utgiftene til 2.919 kroner per år. Sparedusjer fås i ulike varianter og prisklasser. Den billigste vi fant, akkurat nå, koster 79 kroner på Clas Ohlson. Og den har attpåtil massasjefunksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer