DVD-opptak i praksis

Det er ikke vanskelig å ta opp, men kvaliteten kunne vært bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Spillerens normalmodus for DVD-opptak er SP, som gir deg nesten to timer med opptak på en tom DVD-plate. De andre modusene er:HQ – best kvalitet, opp mot 1 times opptakEP- som gir deg opp mot 4 timer, og SLP som gir deg nesten 6 timers opptak.Vi tok opp flere programmer i ulike moduser for å vurdere kvaliteten, og som på de andre rene DVD-opptakerne vi har testet varierer opptakskvaliteten fra godt til mindre bra.

Bildekvalitet: Ikke uventet er HQ klart best, men også SP-modusen er helt grei, og duger fint for opptak under 2 timer. EP-modusen er OK, men heller ikke mer. Ser du nøye etter, legger du tydelig merke til at fargene er langt blassere og mer flytende enn den vanlige TV-sendingen kan varte opp med.

SLP-modusen kan vi derimot ikke anbefale, her er bildet tydelig uskarpt. Det meste av tekst vil for eksempel flimre og blir dermed slitsomt å lese. SLP-modusen virker i praksis hakket dårligere enn opptakene vi får med vår gamle VHS-spiller, og egner seg kun til rene nødstilfeller for serie-fantasten.

Lydkvalitet: Som nevnt ovenfor er det ingen overraskelse at bildekvaliteten varierer så sterkt mellom de ulike opptaksmodusene. Derimot er det skuffende at også lydkvaliteten blir merkbart dårligere. Det virker som om all lyd blir tatt opp i mono. Selv i HQ-modus blir lyden lavere enn den du får direkte fra TV-sendingen, og på laveste nivå begynner den også å bli grøtete sammenlignet med originalen. For deg som liker å ta opp konserter via ditt digitale parabolanlegg vil dette være et irritasjonsmoment.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer