DVD-opptak i stua

Hifi: Videospilleren er død. Lenge leve DVD-opptakeren. Det sier i hvert fall tilhengerne. Men hvordan fungerer egentlig DVD-brenning fra sofakroken?

Publisert
Sist oppdatert

Vårt spørsmål var enkelt: Er det på tide å fjerne den trofaste VHS-spilleren fra stereohylla for godt? Med vår faste hifi-konsulent, Per S. Jørgensen fra Technews Norge i ringhjørnet, satte vi Sonys DVD-opptaker RDR-GX7 under lupen.

Allerede her kan vi avsløre delkonklusjonen: DVD-opptak er tingen. Det er enkelt, gir høy bilde og lydkvalitet, og gir deg gode redigeringsmuligheter. Men alt er ikke like bra, vi ønsker oss mer.

Formatkrigen

En av fordelene med denne spilleren er at du kan ta opp i både DVD-RW, DVD+RW og DVD-R formater. DVD + og -RW-platene skal kunne brukes opp mot 1.000 ganger før kvaliteten forringes, mens DVD R platene kun kan brennes en gang.

De fleste nyere DVD-spillere leser alle disse platene, noe som gjør det enkelt å ta med seg dine innspillinger til venner og kjente. Vi oppdaget imidlertid at valget av plate også hadde innvirkning på dine redigeringsmuligheter.

En særdeles nyttig funksjon når du tar opp filmer fra reklamekanaler på TVen er å kunne slette reklamepausene med A-B Erase funksjonen. Med et par tastetrykk kan du markere hvor reklamen begynner (A) og hvor den slutter (B), så er det bare å slette det unødvendige avbrekket, og nyte filmen uten irriterende pauser. Dette fungerte helt glimrende når vi tok opp på vår DVD-RW-plate. Når vi derimot satte inn en DVD+RW-plate mistet vi denne funksjonen. Da var det eneste valget å slette hele programmet. Akkurat det er greit å vite når du skal kjøpe nye DVD-plater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer