Dyrere å eie flere boliger

Regjeringen vil øke ligningsverdien på sekundærboliger.

Regjeringen foreslår å øke ligningsverdien på boliger du eier men ikke bor i til 50 prosent av markedsprisen. Foto: Colourbox
Regjeringen foreslår å øke ligningsverdien på boliger du eier men ikke bor i til 50 prosent av markedsprisen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lot du deg friste av vårt regnestykke, som viser hvordan du kan la pengene yngle i en utleiebolig? Er du i en formuesskatteposisjon bør du følge godt med når Regjeringen skal balansere budsjettet de neste ukene; for i forslaget til neste års statsbudsjett ønsker Regjeringen å heve ligningsverdien av sekundærboliger og næringseiendom fra 40 til 50 prosent.

Sekundærboliger er alle boliger du eier, unntatt den du har registrert som (primær)boligadresse i Folkeregisteret og eventuelt fritidsboliger.

NYTTIG: Slik finner du boligens ligningsverdi

– Sekundærbolig og næringseiendom verdsettes fremdeles vesentlig lavere i formuesskatten enn andre investeringsobjekter. Det er både attraktivt og enkelt for bemidlede personer å redusere sin skattemessige formue ved å investere i fast eiendom. Skjevhetene i verdsettingen vrir investeringene og svekker omfordelingen gjennom formuesskatten, heter det i forslaget til Statsbudsjettet.

Sikkerhetsventilen på 60 prosent holdes uendret - og for å dempe belastningen noe foreslår Regjeringen å øke bunnfradraget til 870.000 kroner. Ektepar, som lignes under ett for begges formue, får samlet et bunnfradrag på 1.740.000 kroner med forslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer