Dyrere å leie i byene

Jo større by eller tettsted, jo dyrere er husleien, viser Statistisk sentralbyrås (SSB) årlige leiemarkedundersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke overraskende er snittleien høyest i Oslo og Bærum. Her er gjennomsnittlig husleie for en toroms på 5.949 kroner i månden, en treroms på 7.399 kroner. Snittprisen per kvadratmeter er 1.447 kroner i året.

Regn ut: Lønner det seg å eie eller leie?

Det er det private og uregulerte markedet som står for de høyeste leiene.

De andre store norske byene ligger langt bak: Her må du ut med 1.138 kroner i snitt per kvadratmeter hvert år, eller 4.561 kroner i måneden for en toroms, 5.537 kroner for en treroms.

Akershus, utenom Bærum, slipper billigere unna med 1.007 kroner i snitt per kvadratmeter hvert år. 5.060 for en toroms, 5.443 for en treroms.

Stort på landet

I det nedre prissjiktet finner vi, ikke uventet, tettsteder med 200 - 1.999 innbyggere, samt såkalt spredtbygd strøk. Ser vi bort ifra Akershus fylke, er den årlige husleien per kvadratmeter 528 kroner, og gjennomsnittlig månedlig leie er på 3.186 kroner for en toroms, 3.693 for en treroms.

Snittprisen per kvadratmeter er altså 174 prosent høyere i byen enn på landet. En sannhet man dog må ta med en ganske stor klype salt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer