Dyrest LED er best

Men det betyr ikke at du bør fullstendig utelukke de billige ...

DYREST ER BEST: Dyrest ble best når Testfakta.se testet LED-lamper. Men de billige er likevel bedre enn flere andre dyre lamper. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DYREST ER BEST: Dyrest ble best når Testfakta.se testet LED-lamper. Men de billige er likevel bedre enn flere andre dyre lamper. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenste Testfakta har testet LED-lamper, og funnet at det er store forskjeller både når det gjelder energivennlighet, lyskvalitet og dimmbarhet.

Testfakta har testet åtte LED-lamper som skal tilsvare en 60-watts glødelampe - og i alle fall sju av de åtte testede produktene er merker som også selges på det norske markedet.

Testens hovedformål har vært å se på lyskvaliteten til lampene, men de har også sett noe på strømforbruk, tennetid og dimming.

Vinneren i testen er også testens dyreste lampe, fra Osram. Men det betyr ikke at du bør utelukke billigpærene helt ...

LES OGSÅ: 5 ting du bør kjenne til når du skal kjøpe LED-lamper

Best og verst

Osrams lampe Parathom Classic får en totalscore på 4 av 5 mulige poeng i Testfaktas test. Den får best karakter av alle lampene på lysegenskaper, som utgjør 60 prosent av totalkarakteren i denne testen. Men Osrams lampe er ikke best verken på tennetid og dimming, energieffektivitet eller varmgang i chipen - som skal si noe om lampens potensielle levetid.

Osrams lampe er dyrest i testen og koster rundt 200 kroner i Norge. Men det er likevel ikke slik at dyrest nødvendigvis er best:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer