Dyrisk inspirasjon i stua

Dette er faktisk møbler.

Octopus fra siden. En stol du nesten ikke tør snu ryggen til? Den hadde vært perfekt for noen av skurkene i gamle James Bond-filmer. Foto: Produsenten
Octopus fra siden. En stol du nesten ikke tør snu ryggen til? Den hadde vært perfekt for noen av skurkene i gamle James Bond-filmer. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dyrisk! Et moteord som gjerne brukes også i interiørsammenheng. De siste årene har de fleste fått med seg at både juksepels og ekte pels har vært populære boligprodukter. Fotodekorerte puter og sengetøy med bilder av ville dyr har også kommet i kjedebutikkene, mens interiørbloggere har sverget til horn på veggen og ugleskulpturer i hylla.

Kast ut pels og tepper

Porer og cellulitter

Kunstner og designer Maximo Riera går et skritt lenger. Nei, forresten. MANGE skritt lenger. I sin Animal Chair Collection lager han stoler eller andre sitteplasser ut av naturtro dyrekopier.

Ikke glatt, polert eller forskjønnet som en porselensfigur, men grovt, porete og arrete som ekte dyr. Alt i sort.

Dette brannslokningsapparatet får du ikke kjøpe, fordi det er hvitt

Den første stolen i kolleksjonen var "The Octopus Chair". Deretter har blekkspruten fått selskap av en hvalross og et nesehorn. Siden skal det også komme en gigantisk bille, en løve og en hval. Alt omgjort til møbelformat. Og alt produsert i begrenset antall. Priser ikke oppgitt.

Disse og flere dyriske møbler her:

Litt mer tilgjengelig?

Ok, det er ikke vanskelig å innse at dette er interiør for svært spesielt interesserte. Men Riera er langt fra førstemann på den dyriske ballen i moderne interiørsammenheng. Nederlandske Moooi for eksempel, har vi også sett i norske butikker. Hestelampen, grisebordet og kaninlampen kan på mange måter minne litt om Rieras stoler, og er designet av svenske Front for Mooi. Mer tilgjengelig er imidlertid ikke synonymt med billig. Hestelampen har vi sett priset til drøye 30.000 kroner, men så er den praktisk talt utført i naturlig størrelse også.

Også spektakulært? Sjekk lampen som flyr!

Også andre lar seg inspirere av dyrene i møbeldesign, om enn ikke så overtydelig som i disse tilfellene. Fra Danmark kjenner vi Arne Jacobsens mer enn 50 år gamle lenestol Ægget, samt stolene Svanen og Myren (mauren) fra samme produsent. Og hos norske Hjellegjerde selges Lobster, også en hvilestol med tydelige naturlige referanser i både navn og form.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer